Varmt välkommen till Årjängs Travskola!

Sandra Edvardsson
Utbildningsansvarig
073-830 26 69

sandra.edvardsson@arjang.travsport.se

Vår Travskola ligger inne på Årjängstravets stallbacke, där vi har ett stall med plats för våra travskolehästar. Vi har ett kallblod, tre varmblod, tre russ och tre shetlandsponnyer. Ovanpå stallarna finns vårt teorirum som byggdes i slutet av 2010.

Vi vill lära ut säker hästhantering, hur vi sköter hästen i stallet, viktig kunskap om hästen och hur man kör och rider. Vi tycker alla dessa delar är viktiga så att du får en helhetsbild av livet med hästar och trav.
För oss är det viktigt att skapa en gemenskap så att vi tillsammans kan glädjas i vår närhet med hästarna. Travskolan ska vara en naturlig mötesplats för barn, ungdomar och vuxna med en central plats på Årjängstravets stallbacke.

Vi vill inspirera till att vilja fortsätta med travsport i framtiden, kanske som tränare, hästskötare och kusk/ryttare eller varför inte som ledare hos oss.
Vi har också ett ungdomsstall där man som ungdom under 25 år kan få möjlighet att stalla upp sin travhäst. Vi vill hjälpa våra ungdomar att kunna äga och träna hästar och det finns fina träningsmöjligheter hos oss på Årjängstravet.

Vi erbjuder kurser för alla åldrar och kunskapsnivåer och självklart även licenskurser på ponnytravare och stora travhästar. Vi kör ca tio kurser i veckan. På vår hemsida finns detaljerad information om alla kurser och vad som händer hos oss.
www.arjangstravet.se/utbildning 

Ring eller mejla om du vill börja på Travskolan !